Hypnotherapie

Hoe werkt hypnose en hypnotherapie?
Door gericht met je aandacht ergens naar toe te gaan, zoals bijvoorbeeld je ademhaling, ontspant je lichaam maar ook je geest. Daar hoef je niets voor te doen, dat gaat vanzelf. Op deze manier ontstaat trance of hypnose die daarna verdiept kan worden.  Hierdoor opent de weg naar je onderbewustzijn zich als vanzelf. Want dat is de plek waar we naar toe willen gaan. Daarin ligt de informatie waar je met je bewustzijn niet bij kunt komen.

Hier kunnen we bv op zoek gaan naar gevoelens die je in het hier en nu ervaart, maar die je eerder ook al gevoeld hebt. Wat was er op dat moment aan de hand? Wat is er niet gebeurd wat wel had moeten gebeuren? Wat ben je toen over jezelf gaan denken? En hoe ben je daarnaar gaan handelen? Dan kom je automatisch op het gebied van onverwerkte emoties, belemmerende overtuigingen en onbewuste overlevingsstrategieën. Door onverwerkte emoties te negeren, kan het zelfs zover komen dat deze opgeslagen worden in het lichaam waardoor er onverklaarbare klachten ontstaan.

Ik help jou om op zoek te gaan naar deze emoties, gedachten en onbewust overlevingsgedrag. Daarvoor gebruik ik die interventies die het beste bij jou aansluiten.

Naast reguliere hypnotherapie maak ik ook gebruik van de technieken van SoulKey. Dit is een nieuwe, spirituele vorm van hypnotherapie, die je in staat stelt om dichter bij jezelf, je ziel en je hoger bewustzijn te komen. Kijk voor meer informatie op mijn website: www.inbalanshypotherapie.nl.

Ook werk ik met Yagertherapie. Hierbij wordt uitgegaan dat er naast het bewustzijn en onderbewustzijn ook een bovenbewustzijn is: een hogere intelligentie of een hoger zelf. Op mijn website leg ik uit hoe dit werkt.

Moeiteloos helen is een bewustzijnsmethode. Het uitgangspunt bij Moeiteloos Helen is dat ‘alles’ al in ons aanwezig is. Alle inzichten en oplossingen zijn aanwezig in ons onderbewustzijn. Zo ook het zelfhelende vermogen. Er hoeft niets veranderd te worden aan je denkwijzen of gedrag. Deze aspecten veranderen gelang de therapie doordat je opnieuw leert luisteren naar je lichaam en emoties.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website: www.inbalanshypotherapie.nl. of bel mij op 06-12594137

Tarieven

  • Hypnotherapie : € 130,-
   ± 1,5 uur (intake + 30 min gratis)
  • Yager therapie € 90,- p.u.
   (1e sessie ± 2,5 tot 3 uur)
   (2e sessie ± 2,0 uur)
   (3e sessie ± 1,5 uur)
  • SoulKey therapy € 310,-
   ± 3 uur

Vergoedingen

Hypnose-sessies vallen onder de aanvullende ziektekostenverzekering, alternatieve geneeswijzen.
Hoewel Yager Therapie een op zich staande therapie is, wordt deze geïntegreerd aangeboden in
hypnotherapie. Dus geldt dezelfde gedeeltelijke vergoeding als voor hypnotherapie.

De hoogte van de vergoeding verschilt per ziektekostenverzekeraar en per pakket. Raadpleeg je eigen verzekeringspolis of ga naar de zorgwijzer voor meer informatie. Bezoeken aan een hypnotherapeut hebben in ieder geval geen invloed op je eigen risico. Dit geldt namelijk alleen voor vergoedingen vanuit de basisverzekering.

Ik ben aangesloten bij de NBVH, RBCZ en SCAG.

Onze specialisten