Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is gericht is op het verbeteren van je houding en je manier van bewegen door middel van specifieke oefeningen en het aanleren van houdingscorrectie. Het richt zich op het bewust worden en verbeteren van je lichaamshouding in het dagelijks leven. Door middel van gerichte oefeningen leer je hoe je beter kunt bewegen en je houding kunt
corrigeren, waardoor je klachten kunt verminderen of voorkomen. Zitten, staan, lopen, bukken, tillen, reiken, stofzuigen, etc. doen we allemaal, maar door fysieke klachten valt het
ons soms zwaar. Bij oefentherapie Mensendieck leer je hoe je al deze dagelijkse activiteiten op een optimale manier kan uitvoeren. Je kan met de volgende klachten en aandoeningen bij
oefentherapie Mensendieck terecht:
 * Houdingsgerelateerde pijn: nek-, schouder-, heup-, rugklachten,
 * neurologische aandoeningen: migraine, whiplash, cervicaal syndroom/brachialgie, hernia
 * (conservatief, pre- en postoperatief) en ischialgie
 * orthopedische aandoeningen: artrose, groeistoornissen, scoliose, osteoporose, thoracic
 * outlet syndroom, m. Scheuermann, discopathiëen en hypermobiliteit
 * reumatische aandoeningen: reumatoïde artritis, artrosis deformans, m. Bechterew,
 * fibromyalgie en spierreuma
 * gynaecologische aandoeningen: bekkenbodemproblematiek, incontinentie,
 * bekkeninstabiliteit en zwangerschapsproblematiek
 * ademhalingsproblemen
 * spanningsproblemen en stress gerelateerde overbelasting: spanningshoofdpijn, paniek,
 * hyperventilatie, burn-out, RSI/CANS
 * chronische pijn

Behalve Mensendiecktherapie heb ik me ook gespecialiseerd in Ontspanningstherapie.
Ontspanningstherapie omvat technieken die helpen bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam, in de spieren en in het zenuwstelsel. De methoden die ik gebruik zijn ademhalingsoefeningen, progressieve spierontspanning, schudtechnieken, haptonomie, visualisatietechnieken en massages. Dit helpt bij het verminderen van stress, angst en fysieke spanning en kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en meer evenwichtig algeheel welzijn.
Ontspanningstherapie kan gebruikt worden als aanvullende therapie bij verschillende aandoeningen, zoals angststoornissen, pijnklachten, slapeloosheid en bij stress gerelateerde problemen. Door regelmatige beoefening kunt u leren om bewust te ontspannen en beter om te gaan met pijn en stressvolle situaties in het dagelijks leven.

Ik ben ook aangesloten bij de behandelgroep van Chronische pijn
Chronische pijn kan een aanzienlijke invloed hebben op iemands kwaliteit van leven, dagelijkse activiteiten, gemoedstoestand en kan leiden tot slaapproblemen, vermoeidheid en emotionele stress. De management van chronische pijn kan complex zijn en kan verschillende benaderingen omvatten: naast medicatie en pijninterventie bewegingsbegeleiding, psychologische ondersteuning, en levensstijlaanpassingen. Alle nuances van uw pijnproblematiek komen tijdens de behandeling bij mij aan de orde.

Dans je vrij van pijn Voor onverdeeld plezier heb ik ook een wekelijks uurtje dansen voor geïnteresseerden met of zonder pijn met het motto “Dans je vrij van pijn”, om te kunnen ervaren dat ook al heb je pijn, met pijn en al kun je dansplezier hebben als je beweegt met de energie, tempo en de bewegingsmogelijkheden van het moment.

Tarieven

Zitting fysiotherapie, Mensendieck                                   : €42,50
Zitting intake en onderzoek                                               : €56,50

Vergoedingen

Als u een aanvullende verzekering heeft bent u voor een aantal behandelingen verzekerd voor fysiotherapie en oefentherapie Mensendieck. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is per verzekering en per pakket weer anders, check daarom goed waar u recht op heeft. Behandelingen van kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering.
Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, indien een cliënt niet aanvullend verzekerd is komen deze kosten voor eigen rekening. Na 20 behandelingen worden de vervolgbehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.
Indien een cliënt niet verzekerd is voor fysiotherapie of oefentherapie/mensendieck gelden bovenstaande praktijktarieven.

Indien u bij verhindering 24 uur van tevoren of eerder afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Onze specialisten