Craniosacraal therapie

´´Craniosacraal therapie is emotioneel lichaamswerk waarbij het lichaam ondersteund wordt in het aanspreken van het zelfhelend vermogen. ´´

Craniosacraal therapie behandelt het bindweefsel (fascie) met behulp van zachte manuele technieken die een ontspannende werking hebben en het zelf herstellend vermogen van het lichaam activeren.

Het craniosacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit en het hersenvocht, dat tussen de hersenen en het ruggenmerg vloeit. Door een pompsysteem binnen in de hersenen vloeit het hersenvocht in ritmische golfbewegingen door craniosacrale systeem. Dit ritme werkt door tot in het bindweefsel en is daardoor overal in het lichaam voelbaar is.

Aangezien de hersenen omgeven worden door de schedel (cranium) en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen (sacrum) vloeit, heet dit ritme het craniosacrale ritme. Het craniosacrale ritme wordt beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Ons hele lichaam kan goed functioneren dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Het ontbreken van de beweeglijkheid van de fascie is een primaire oorzaak voor klachten in het bewegingssysteem. In de fascie kunnen blokkades ontstaan door emotionele of fysieke gebeurtenissen waarbij energie opgeslagen wordt in het lichaam (energy cyste). Hierdoor kan het lichaam minder goed bewegen en ontstaan er moeilijk te verklaren klachten. Op de plekken waar deze spanning zit is het ritme verstoord. Craniosacraal therapie behandelt het bindweefsel met behulp van zachte manuele technieken met als doel het ritme weer in balans te krijgen.

Tijdens de therapie komt het lichaam in ontspanning, wordt de hersenactiviteit verminderd en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam meer aangesproken. Het is een uitnodiging aan het lichaam om weer in balans te komen.

Tarieven

Zitting Craniosacraal therapie: €42,50
Zitting intake en onderzoek: €56,50

Onze specialisten