Alice de Jong

Fysiotherapeut

06-20277515

Mijn naam is Alice de Jong en ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sindsdien heb ik verscheidene opleidingen in binnen- en buitenland gevolgd. Daarnaast heb ik een tijd in Zweden en in Zwitserland stage gelopen en gewerkt.

Mijn manier van behandelen is ontstaan in de loop van de jaren en gebaseerd op de verschillende cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. In mijn behandelmethode kijk ik verder dan de plek waar de klachten (symptomen) tot uiting komen.

Vanaf 2018 ben ik cranio sacraal therapeut en vanaf 2017 ben ik in opleiding tot osteopaat. Regelmatig combineer ik verschillende behandeltechnieken tijdens een fysiotherapie behandeling. Zo kies ik technieken en behandelmethodes uit die het beste passen bij de persoon die voor mij staat. Of het beste effect hebben bij bepaalde soort klachten.

Inzicht in de klacht en het lichaam is waardevol voor het herstel. Als u weet waar klachten vandaan komen en waardoor de klacht eventueel in stand wordt gehouden dan heeft u meer inzicht in wat u zelf kunt doen om het lichaam te ondersteunen in zijn herstel.

Hieronder is een overzicht van cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd:​

* Fysiotherapie bachelor
* Fysiofitheids scan
* Schoudercursus
* Voetreflexmassage cursus
* Reiki I cursus
* Medical tape
* Whiplash
* EMMETT technieken introductie
* Lezing voeding en COPD
* Triggerpoint en dry needling
* Lage rugklachten en plexus sacralis
* Functionele osteopathie (orthonomie) en integratie (FOI)
* Oedeemtherapie: manuele lymfe drainage
* Fascia technieken
* Cranio sacrale therapie
* Cranio verdieping hechtingsproblematiek
* Osteopathie i.o

Behandelvormen