Osteopathie

Huib Konings

Osteopathie behandelt geen ziekten, maar zoekt naar de oorzaken van de aandoening, binnen het gehele lichaam (het bewegingsapparaat, de organen, de schedel en de wervelkolom).

De osteopaat vraagt zich af waarom een aandoening ontstaat en wat het lichaam belemmerd heeft in zijn gezonde evenwicht. In de regel is de oorzaak van een aandoening bewegingsverlies in het lichaam.

Dit bewegingsverlies wordt onderzocht en behandeld. Zo kan het getroffen gebied weer zijn natuurlijke bewegingen uitvoeren en zijn eigen functie uitoefenen. Hiermee is het principe van zelfgenezing bereikt.

De osteopaat zet de zelfgenezende krachten van het lichaam met zijn handen aan om de aandoening te overwinnen.

Voor meer informatie over Osteopathie en het aanmelden daarvoor willen wij u graag doorverwijzen naar de website:

www.osteopaat.nl

Als u vragen heeft neem dan contact op via:

Huib rechtstreeks : 06 44 75 87 19
Praktijk                   : 023 537 23 58

Huib Konings

OSTEOPAAT

Huib Konings deed zijn opleiding fysiotherapie in Bloemendaal / Haarlem en studeerde af in 1985. Na het afronden van zijn studie werkte hij eerst enkele jaren in loondienst. In dezelfde periode was hij mede-eigenaar van medisch keuringscentrum MATCH Medical Partners. Vervolgens nam hij de praktijk voor fysiotherapie, waar hij werkte, met enige medewerkers over.

“Dat liep prima, maar na verloop van tijd bemerkte ik, dat mensen vaak weer terug kwamen met dezelfde klachten. Ik ben mij vervolgens gaan verdiepen in de vraag hoe ik dichter bij de oorzaak van de problemen zou kunnen komen. Zo kwam ik uiteindelijk bij de osteopathie terecht”.

Van 1996 – 2001 volgde Huib Konings de opleiding Osteopathie te Amsterdam. Daarnaast werkte hij in zijn praktijk voor fysiotherapie te Haarlem. “Hoe dieper ik in de osteopathie dook, hoe lastiger het werd om de fysiotherapie en de osteopathie te kunnen combineren. Je hebt toch twee petten op”. Uiteindelijk verkocht hij daarom zijn praktijk en werkt hij vanaf 2001 met heel veel plezier alleen nog als osteopaat in Haarlem. Om ervaring op te bouwen heeft hij ook een jaar in Amsterdam en een jaar in Breda gewerkt.

Huib Konings houdt zich onder andere op de hoogte door regelmatig cursussen en congressen te blijven volgen.