Oefentherapie Mensendieck

Eszter Szilagyi

Corona Toegankelijkheid

Onze Praktijk volgt de richtlijnen van het RIVM over het Corona-virus. Meer informatie kunt u vinden op onze homepagina.

Als oefentherapeut Mensendieck ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken van meerdere aspecten van de fysieke klacht. Bij het opstellen van een behandelplan worden leefstijl, lichaamshouding, manier van bewegen en de dagelijkse activiteiten bekeken. Op basis van deze bevindingen wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat:
Je wordt als patient bewust van wat je houding en bewegingen met je lichaam doen en leert jezelf een beter bewegingspatroon aan.

Stressgerelateerde klachten:
Wanneer je dagelijkse activiteiten je te veel stress geven en invloed hebben op je ademhaling (hyperventilatie) en je slaap, kan de behandeling uitgebreid worden met opntspanningstherapie. In deze behandelingen zal je ervaren hoe het is om te ontspannen en leren deze technieken zelf toe te passen.

Chronische pijn:
Mijn eigen specialisme is het begeleiden van mensen met chronische pijn. Dit doe ik door middel van:
-het opbouwen van een rustig bewegingsschema voor het behoud van conditie
-het aanleren van ontspanning om te kunnen rusten, ook met pijn
-begeleiding in de opbouw van dagelijkse activiteiten voor een goede energiebalans.

Het behandeldoel bij oefentherapie Mensendieck is niet alleen het aanpakken van de klacht, maar ook ervoor zorgen dat die niet weer terugkomt. Dit maakt deze behandelmethode een duurzame oplossing waarbij de patiënt zelf de regie houdt .

Eszter Szilagyi

Eszter Szilagyi

OEFENTHERAPEUT MENSENDIECK

Bij haar kunt U terecht voor al Uw pijnklachten die ontstaan zijn of in stand worden gehouden door een verkeerde lichaamshouding , of een ongunstig bewegingspatroon.

In de behandeling kunt U bewust worden van Uw eigen, vaak belastende, bewegingspatronen en al oefenend ervaren hoe te bewegen in een fysiek minder belastend bewegingspatroon.

Tevens is zij gespecialiseerd in ontspanningstherapie, stressmanagement en burnout preventie.
Hierbij maakt zij gebruik van ontspanningsoefeningen evt. met ondersteuning op haptonomische basis, ademhalingsoefeningen en praktische coaching.
Patienten met chronische pijn, patienten met aanhoudende spanningen in een moeilijke levensfase kunnen hier wellicht gebruik van maken.

Afspraak kunt u maken middels:
praktijknummer                           : 023 53 72 358
rechtstreekse nummer Eszter   : 06 18 80 44 69