Hypnotherapie

Anita Koese

Hoe werkt hypnose en hypnotherapie? Door gericht met je aandacht ergens naar toe te gaan, zoals bijvoorbeeld je ademhaling, ontspant je lichaam maar ook je geest als vanzelf. Op deze manier ontstaat trance of hypnose die daarna verdiept kan worden.  Hierdoor opent de weg naar je onderbewustzijn zich als vanzelf. Want dat is de plek waar we naar toe willen gaan. Daarin ligt de informatie waar je met je bewustzijn niet bij kunt komen.

Hier kunnen we op zoek gaan naar wellicht vergeten situaties in je leven, waarin je een bepaalde overtuiging over jezelf of de wereld om je heen hebt ontwikkeld. Naar deze overtuiging ben je vervolgens onbewust gaan leven. Dit noemen we een overlevingsstrategie. Hierin zitten ook onverwerkte emoties. Zolang emoties onverwerkt blijven, zullen ze op meestal ongelegen momenten in het dagelijks leven naar boven komen. Dat merk je doordat je te heftig reageert op de huidige situatie. Of  je blijft je maar verdrietig, ongelukkig, boos of zelfs depressief voelen. Daarnaast blijven deze onverwerkte emoties ook in je lichaam zitten. Uiteindelijk zou je daar zelfs lichamelijke klachten van kunnen krijgen, zoals bijvoorbeeld een froozen shoulder, PDS, ziektes.

Ik help jou om op zoek te gaan naar deze informatie en om te verwerken wat al zo lang op verwerking wacht. Welke therapie voor jou het beste is, is mede afhankelijk van jouw persoonlijkheid en je probleem.

Voortvloeiend uit de hypno-, regressie- en reïncarnatie therapie heeft Martin Castor Peterson SoulKey ontwikkeld. Dit is een spirituele vorm van hypnotherapie. Deze therapievorm stelt je in staat om dichter bij jezelf, je zie en je bewustzijn te komen. Omdat je hier op een ander, hoger niveau van jezelf werkt, kan je hier informatie ophalen en inzicht in verborgen kennis krijgen die je antwoord geven op vragen zoals “wat is mijn taak, mijn missie in dit leven”, “waarom ben ik bij deze ouders, in dit gezin geboren”.  Maar hier kan je ook trauma’s loslaten of fysieke en mentale duidelijkheid krijgen van klachten en zelfs het bevrijden hiervan. En je kunt hier dierbare overledenen ontmoeten en je spirituele gids.

Ook Yager Code Therapie  gaat ervan uit, dat onopgeloste emoties in het lichaam en geest aanwezig blijven en op den duur allerlei klachten kunnen veroorzaken.  Deze emoties met de daarbij behorende conditioneringen zijn opgeslagen in delen van ons onderbewustzijn. Deze delen zijn ontstaan op het moment dat de gebeurtenis met de onverwerkte emotie en de daarop volgende conditionering zich afspeelde. Alleen, deze delen groeien vaak niet met ons mee. Die hebben dan niet in de gaten dat de persoon in kwestie inmiddels allang volwassen is geworden en dat deze conditioneringen nu niet meer passend zijn. Door te communiceren met deze delen krijgen ze een soort update waardoor beperkende overtuigingen en onopgeloste emoties positief worden gemanipuleerd.

Naast het bewustzijn en onderbewustzijn beschikken we ook over een hoger bewustzijn, een hogere intelligentie, een hoger zelf.  Dr. Yager heeft dit hoger bewustzijn heel neutraal Centrum genoemd. Centrum is in staat en bereid om met de delen in het onderbewustzijn te communiceren, buiten het bewustzijn om. Alleen centrum kan het probleem oplossen, niet het bewustzijn of het onderbewustzijn.  Deze communicatie verloopt dus ook volledig buiten het bewustzijn om.

Hierdoor vinden moeiteloos diepgaande veranderingen plaats waarbij de oorzaak van de klachten aangepakt wordt. Deze therapie is toepasbaar op lichamelijke en psychische klachten maar ook op bijvoorbeeld trauma’s, angsten en slaapproblematiek.

Deze therapievorm werkt samen met hypnotherapie en is wetenschappelijk bewezen effectief.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website: www.inbalanshypnotherapie.nl of bel mij op 06-12594137.

Anita Koese

Anita Koese

Hypnotherapeut

Mijn naam is Anita Koese. In januari 2013 ben ik afgestudeerd als HBO Hypnotherapeut. Daarna ben ik niet gestopt met studeren en volg ik nog steeds allerlei verdiepende opleidingen en cursussen.

Al tijdens mijn opleiding ben ik begonnen met mijn eigen praktijk: In Balans Hypnotherapie.