Fysiotherapie

Georgette van Schagen , Alice de Jong & Sander Pauptit

Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel van het optimale bewegen, bij het behoud hiervan en bij achteruitgang.

Door een aandoening, een blessure, overbelasting of na een operatie kunt u problemen hebben op het gebied van de spieren en/of gewrichten van bijvoorbeeld de wervelkolom (nek, bovenrug en lage rug), schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie en enkels.

U kunt daardoor uw dagelijkse activiteiten of uw sport minder goed uitvoeren of volhouden. Fysiotherapie kan dan zinvol voor u zijn. Samen kijken we wat de oorzaak van de klacht  en wat de beste behandeling daarbij is.
Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling

De behandeling fysiotherapie kan bestaan uit specifieke mobiliserende en/ of spierversterkende oefeningen, massage van de spieren, mobilisaties van de gewrichten, advies en voorlichting, werkplekanalyse, houdings-en bewegingsadvies, medical taping, ontspanningsoefeningen en mindfulness training, leren omgaan met een prothese.

Op deze praktijk werken 3 fysiotherapeuten: Georgette van Schagen,  Alice de Jong en Sander Pauptit

Georgette van Schagen

Georgette van Schagen

FYSIOTHERAPEUT

Tel: 06-37198247

Georgette van Schagen is 20 jaar werkzaam in deze praktijk, ze is algemeen fysiotherapeute met een brede scholingsachtergrond.

Zij geeft u een deskundige behandeling van uw klachten en begeleiding bij uw herstel. Dit met gebruik van houdings- en beweeginstructies, mobilisaties (o.a. technieken uit de Marsmantherapie), massage, training van spierkracht, coördinatie, stabiliteit en/of mobiliteit.

De laatste jaren is zij zich aan het specialiseren in de prothesiologie. Zij begeleidt mensen met een amputatie na hun revalidatie in Heliomare. Dit in samenwerking met een revalidatie-arts en de prothesemaker van Heliomare. Deze begeleiding bestaat uit training in de praktijk, maar ook uit het verder uitbouwen van de revalidatie in het dagelijks leven van de revalidant thuis.

Belangrijk is het signaleren van problemen die kunnen ontstaan doordat bijvoorbeeld de prothese niet meer goed past of dat het belastingspatroon van de revalidant verandert. In overleg met de prothesemaker kan een oplossing in de aanpassing van de prothese worden gevonden.

U kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer: 023-5372358 of het rechtstreekse nummer: 06-37198247

Alice de Jong

 FYSIOTHERAPEUT

Tel: 06-30776331

Website: www.alicedejong.com

Mijn naam is Alice de Jong en ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sindsdien heb ik verscheidene opleidingen in binnen- en buitenland gevolgd. Daarnaast heb ik een tijd in Zweden en in Zwitserland stage gelopen en gewerkt.

Mijn manier van behandelen is ontstaan in de loop van de jaren en gebaseerd op de verschillende cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. In mijn behandelmethode kijk ik verder dan de plek waar de klachten (symptomen) tot uiting komen.

Vanaf 2018 ben ik cranio sacraal therapeut en vanaf 2017 ben ik in opleiding tot osteopaat. Regelmatig combineer ik verschillende behandeltechnieken tijdens een fysiotherapie behandeling. Zo kies ik technieken en behandelmethodes uit die het beste passen bij de persoon die voor mij staat. Of het beste effect hebben bij bepaalde soort klachten.

Inzicht in de klacht en het lichaam is waardevol voor het herstel. Als u weet waar klachten vandaan komen en waardoor de klacht eventueel in stand wordt gehouden dan heeft u meer inzicht in wat u zelf kunt doen om het lichaam te ondersteunen in zijn herstel.

Hieronder is een overzicht van cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd:​

* Fysiotherapie bachelor
* Fysiofitheids scan
* Schoudercursus
* Voetreflexmassage cursus
* Reiki I cursus
* Medical tape
* Whiplash
* EMMETT technieken introductie
* Lezing voeding en COPD
* Triggerpoint en dry needling
* Lage rugklachten en plexus sacralis
* Functionele osteopathie (orthonomie) en integratie (FOI)
* Oedeemtherapie: manuele lymfe drainage
* Fascia technieken
* Cranio sacrale therapie
* Cranio verdieping hechtingsproblematiek
* Osteopathie i.o

Sander Pauptit

 FYSIOTHERAPEUT

Tel: 06-30252300

Mijn naam is Sander Pauptit. Sinds 2010 ben ik werkzaam als fysiotherapeut.

Speerpunt binnen de therapie is dat u als persoon centraal staat. Een goede anamnese en gericht onderzoek vormen binnen mijn behandeling een belangrijk onderdeel. Samen gaan we samen op zoek naar aard van de klacht. Zodat er een duidelijk beeld gegeven kan worden over de klacht, welke factoren de belemmering in stand houden, wat ik als fysiotherapeut kan betekenen en welke rol zelf aangenomen kan worden met betrekking tot het verminderen van de klachten. Met als doel u de regie over het lichaam weer terug te geven.

Binnen mijn vakgebied heb ik mezelf gespecialiseerd door het volgen van aanvullende scholingen en bekwamen van diverse vaardigheden. Zo heb ik aan het IAO te Gent de studie osteopathie en manipulaties gevolgd. Op dit moment volg ik de studie craniosacrale therapie. Overige specialismen zijn:

  • Manuele therapie volgens Mulligan
  • Longfysiotherapie
  • Dry needling
  • Complexe nek-schouderproblematiek

Voor een professionele behandeling bent u bij mij aan het goede adres. Als fysiotherapeut met manuele vaardigheden ben ik gespecialiseerd in alle gebieden van het lichaam die behoren tot de bewegingsketen.