Manuele Therapie 2019-03-19T13:58:30+00:00

Manuele Therapie

Femke Middelhoff

Kort samengevat is de manuele therapeut: “De wervelkolomspecialist”.

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, naast pijn, ook te maken hebben met het niet goed bewegen van een of meer gewrichten. Een behandeling manuele therapie kan bestaan uit mobiliserende technieken van de gewrichten en eventueel indien patiënt akkoord is het toepassen van high velocity technieken, in de volksmond kraken genoemd. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. De beweeglijkheid van de gewrichten worden vergroot en de pijn neemt af. Dit kan aangevuld worden met mobiliserende en spierversterkende oefeningen, massage technieken en advies en voorlichting.
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.
Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

• hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
• nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
• duizeligheid bij het bewegen van de nek;
• kaakklachten, in combinatie met nekklachten;
• hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
• lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
• heupklachten.

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Femke Middelhoff

Femke Middelhoff

 FYSIOTHERAPEUT & MANUEEL THERAPEUT

Tel: 06-45755206

Website: www.fysioplushaarlemnoord.nl

Femke is een ervaren fysiotherapeut (bewegingsspecialist) en manuele therapeut (wervelkolomspecialist) die al vele jaren in Haarlem werkzaam is en deel uit maakt van ons team.

In de loop der jaren heeft ze zich naast haar werk als algemeen fysiotherapeute gespecialiseerd in spier en/of gewrichtsklachten van de wervelkolom (nek-, boven en lage rugklachten).

Daarnaast heeft ze ruime ervaring en opleiding in het behandelen van arbeidsgerelateerde klachten zoals RSI (KANS: klachten aan de nek arm en/of schouder). Ze beoordeelt indien nodig en gewenst de werkplek aan de hand van foto’s, eventueel op aanvraag op locatie.

Sinds een paar jaar werkt ze ook als mindful fysiotherapeut/trainer, waarbij ze zowel individueel als in groepsverband mindfulnesstrainingen verzorgt. Ook voor cliënten die particulier komen en geen lichamelijke klachten hebben.

Mindfulnesstraining kan binnen de fysiotherapie ingezet worden voor het verbeteren van de bewegingskwaliteit, verhogen van het lichaamsbewustzijn, ter vermindering van stress gerelateerde klachten, vermindering van chronische pijn en het op een andere manier leren omgaan met pijn, stress of angsten.

Ze roeit al jaren met veel enthousiasme en heeft op maandagavond een gratis roeispreekuur op de Rijksstraatweg 250A voor leden van de Koninklijke Roei & en Zeilvereniging Het Spaarne. Graag even bellen indien u hiervoor een afspraak wenst.

Persoonlijke aandacht, hoge mate van kennis en kunde en tijd staan binnen haar behandelingen centraal. Meer inhoudelijke informatie over haar behandelingen kunt u vinden op haar website  www.fysioplushaarlemnoord.nl.