Fysiotherapie 2020-05-06T13:36:12+00:00

Fysiotherapie

Georgette van Schagen, Femke Middelhoff & Alice de Jong

Corona Toegankelijkheid

Onze Praktijk volgt de richtlijnen van het RIVM over het Corona-virus. Meer informatie kunt u vinden op onze homepagina.

Fysiotherapie biedt behandeling bij het herstel van het optimale bewegen, bij het behoud hiervan en bij achteruitgang.

Door een aandoening, een blessure, overbelasting of na een operatie kunt u problemen hebben op het gebied van de spieren en/of gewrichten van bijvoorbeeld de wervelkolom (nek, bovenrug en lage rug), schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie en enkels.

U kunt daardoor uw dagelijkse activiteiten of uw sport minder goed uitvoeren of volhouden. Fysiotherapie kan dan zinvol voor u zijn. Samen kijken we wat de oorzaak van de klacht  en wat de beste behandeling daarbij is.
Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling

De behandeling fysiotherapie kan bestaan uit specifieke mobiliserende en/ of spierversterkende oefeningen, massage van de spieren, mobilisaties van de gewrichten, advies en voorlichting, werkplekanalyse, houdings-en bewegingsadvies, medical taping, ontspanningsoefeningen en mindfulness training, leren omgaan met een prothese.

Op deze praktijk werken 3 fysiotherapeuten: Femke Middelhoff, Georgette van Schagen en Alice de Jong

Georgette van Schagen

Georgette van Schagen

FYSIOTHERAPEUT

Tel: 06-37198247

Georgette van Schagen is 20 jaar werkzaam in deze praktijk, ze is algemeen fysiotherapeute met een brede scholingsachtergrond.

Zij geeft u een deskundige behandeling van uw klachten en begeleiding bij uw herstel. Dit met gebruik van houdings- en beweeginstructies, mobilisaties (o.a. technieken uit de Marsmantherapie), massage, training van spierkracht, coördinatie, stabiliteit en/of mobiliteit.

De laatste jaren is zij zich aan het specialiseren in de prothesiologie. Zij begeleidt mensen met een amputatie na hun revalidatie in Heliomare. Dit in samenwerking met een revalidatie-arts en de prothesemaker van Heliomare. Deze begeleiding bestaat uit training in de praktijk, maar ook uit het verder uitbouwen van de revalidatie in het dagelijks leven van de revalidant thuis.

Belangrijk is het signaleren van problemen die kunnen ontstaan doordat bijvoorbeeld de prothese niet meer goed past of dat het belastingspatroon van de revalidant verandert. In overleg met de prothesemaker kan een oplossing in de aanpassing van de prothese worden gevonden.

U kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer: 023-5372358 of het rechtstreekse nummer: 06-37198247

Femke Middelhoff

Femke Middelhoff

 FYSIOTHERAPEUT & MANUEEL THERAPEUT

Tel: 06-45755206

Website: www.fysioplushaarlemnoord.nl

Femke is een ervaren fysiotherapeut (bewegingsspecialist) en manuele therapeut (wervelkolomspecialist) die al vele jaren in Haarlem werkzaam is en deel uit maakt van ons team.

In de loop der jaren heeft ze zich naast haar werk als algemeen fysiotherapeute gespecialiseerd in spier en/of gewrichtsklachten van de wervelkolom (nek-, boven en lage rugklachten). Daarnaast heeft ze ruime ervaring en opleiding in het behandelen van arbeidsgerelateerde klachten zoals RSI (KANS: klachten aan de nek arm en/of schouder). Ze beoordeelt indien nodig en gewenst de werkplek aan de hand van foto’s, eventueel op aanvraag op locatie.

Sinds een paar jaar werkt ze ook als mindful fysiotherapeut/trainer, waarbij ze zowel individueel als in groepsverband mindfulnesstrainingen verzorgt. Ook voor cliënten die particulier komen en geen lichamelijke klachten hebben.

Mindfulnesstraining kan binnen de fysiotherapie ingezet worden voor het verbeteren van de bewegingskwaliteit, verhogen van het lichaamsbewustzijn, ter vermindering van stress gerelateerde klachten, vermindering van chronische pijn en het op een andere manier leren omgaan met pijn, stress of angsten.

Ze roeit al jaren met veel enthousiasme en heeft op maandagavond een gratis roeispreekuur op de Rijksstraatweg 250A voor leden van de Koninklijke Roei & en Zeilvereniging Het Spaarne. Graag even bellen indien u hiervoor een afspraak wenst.

Persoonlijke aandacht, hoge mate van kennis en kunde en tijd staan binnen haar behandelingen centraal. Meer inhoudelijke informatie over haar behandelingen kunt u vinden op haar website www.fysioplushaarlemnoord.nl.

Alice de Jong

 FYSIOTHERAPEUT

Tel: 06-20277515

Website: www.alicedejong.com

Mijn naam is Alice de Jong en ik ben in 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sindsdien heb ik verscheidene opleidingen in binnen- en buitenland gevolgd. Daarnaast heb ik een tijd in Zweden en in Zwitserland stage gelopen en gewerkt.

Mijn manier van behandelen is ontstaan in de loop van de jaren en gebaseerd op de verschillende cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd. In mijn behandelmethode kijk ik verder dan de plek waar de klachten (symptomen) tot uiting komen.

Vanaf 2018 ben ik cranio sacraal therapeut en vanaf 2017 ben ik in opleiding tot osteopaat. Regelmatig combineer ik verschillende behandeltechnieken tijdens een fysiotherapie behandeling. Zo kies ik technieken en behandelmethodes uit die het beste passen bij de persoon die voor mij staat. Of het beste effect hebben bij bepaalde soort klachten.

Inzicht in de klacht en het lichaam is waardevol voor het herstel. Als u weet waar klachten vandaan komen en waardoor de klacht eventueel in stand wordt gehouden dan heeft u meer inzicht in wat u zelf kunt doen om het lichaam te ondersteunen in zijn herstel.

Hieronder is een overzicht van cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd:​

* Fysiotherapie bachelor
* Fysiofitheids scan
* Schoudercursus
* Voetreflexmassage cursus
* Reiki I cursus
* Medical tape
* Whiplash
* EMMETT technieken introductie
* Lezing voeding en COPD
* Triggerpoint en dry needling
* Lage rugklachten en plexus sacralis
* Functionele osteopathie (orthonomie) en integratie (FOI)
* Oedeemtherapie: manuele lymfe drainage
* Fascia technieken
* Cranio sacrale therapie
* Cranio verdieping hechtingsproblematiek
* Osteopathie i.o