Aanmelden en vergoedingen 2020-01-15T10:20:38+00:00

Aanmelden & Vergoedingen

Fysiotherapie, manuele therapie, oefentherapie/mensendieck

Aanmelden

U kunt zich zonder verwijsbrief bij ons aanmelden (telefonisch/email) voor een behandeling. Telefoonnummers  van onze therapeuten vind u op pagina Home.
U kunt dus rechtstreeks naar de fysiotherapeut, manuele therapeut, oefentherapie Mensendieck en de andere therapeuten. (met uitzondering voor behandelingen met een chronische indicatie en behandelingen aan huis hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig).

Vergoedingen

Als u een aanvullende verzekering heeft bent u voor een aantal behandelingen verzekerd voor fysiotherapie, manuele therapie en oefentherapie Mensendieck. Het aantal behandelingen dat u vergoedt krijgt is per verzekering en per pakket weer anders, check daarom goed waar u recht op heeft.

Kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij een chronische indicatie worden de eerste 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, indien een cliënt niet aanvullend verzekerd is komen deze kosten voor eigen rekening. Na 20 behandelingen worden de vervolgbehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering.

Indien een cliënt niet verzekerd is voor fysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie/mensendieck gelden de praktijktarieven. Respectievelijk zijn die voor de intake en onderzoek €51 per zitting, fysiotherapie en mensendieck €37 per zitting, manuele therapie €46 per zitting.

Osteopathie en mesologie

Aanmelden

Voor een behandeling osteopathie en mesologie heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts

Vergoedingen

Als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen kunt u de behandeling of een deel daarvan vergoedt krijgen vanuit uw aanvullende verzekering.

Als u niet aanvullend verzekerd bent gelden de volgende tarieven:

  • Consult osteopathie   € 90,-
  • Consult mesologie   € 88,-
  • Kinderconsult mesologie t/m 11 jr € 75,